apostag

2020.11.26. 14:00

Kevesebbet költenek rezsire az iskola korszerűsítése óta

Befejeződött a Nagy Lajos Általános Iskola energetikai felújítása, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 114,5 millió forintos pályázatából, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálásával való­sult meg, mintegy öt hónap alatt.

Lencsés P. Anna

Az intézményvezető Dudla Erzsébet és Apostag polgármestere, Zakar Zoltán is meg van elégedve a felújítási munkálatok minőségével

Zakar Zoltán polgármester elmondta, hogy a 35 éve betonyp elemekből épült iskolára már nagyon ráfért a felújítás, mivel eredetileg mintegy 15–20 évre tervezték. Többek között a szigetelése sem volt mindenhol megfelelő, ezért a fenntartási költsége is nagyon magas volt. Ezzel a felújítással kicserélték a külső nyílászárókat, leszigetelték a födémet, a külső homlokzatot, valamint a fűtésrendszert is újra cserélték. Kiépült a villámhárító rendszer, és mozgáskorlátozott-feljárón is megközelíthetővé vált az épület.

Dudla Erzsébet, az iskola intézményvezetője elmondta, hogy nem csak a gyerekek, a szülők is hálásak a megújult, szép környezetért. Hozzátette, hogy az esztétikai értéken túl érzik és élvezik azt, hogy

sokkal komfortosabb lett az épület, mindenhol egyforma meleg van,

és a rezsiszámla is töredéke az eddigieknek.

Az intézményvezető Dudla Erzsébet és Apostag polgármestere, Zakar Zoltán is meg van elégedve a felújítási munkálatok minőségével

– A mostani beruházással az oktatási-nevelési körülmények tovább javultak településünkön. A jövő évben a Kiskőrösi Tankerületi Központtal összefogva tervezzük az iskolaépületen lévő régi palatető lecserélését is. Nagy öröm számunkra, hogy évről évre növekszik településünkön a gyermekek létszáma. Az intézményben folyó színvonalas munkához, amelyet alátámasztanak az elért kiváló eredmények, most már a külső körülmények is felzárkóztak. Bízom benne, hogy a felújítások végén iskolánk épülete több évre megfelelő körülményeket fog biztosítani az Apostagon felnövekvő gyermekek számára – összegezte Zakar Zoltán polgármester.

A belső tér már korábban megújult

Második üteme volt ez az iskolafelújításnak, tájékoztatta lapunkat Zakar Zoltán polgármester, mivel két évvel ezelőtt a Kiskőrösi Tankerületi Központ pályázatának köszönhetően 95 milliós uniós pályázatból jelentős fejlesztések történtek a belső térben is. Ekkor kicserélték a tantermek aljzatát, kifestették helyiségeket, a belső ajtókat újakra cserélték. Kialakítottak egy mozgáskorlátozott-mosdót, valamint új szerelvényeket kaptak a régi mosdók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában