galériával

2020.10.15. 17:30

Megajándékozták a kadafalvi diákokat

A biztonságos távolságtartás, a maszkviselés és a kézmosás fontosságára emlékeztető zászlókat és édességeket kaptak szerdán a kadafalvi diákok a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól és Leviczky Cirill önkormányzati képviselőtől.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A Kadafalvi Általános Iskola 131 alsós és 82 felsős tanulója kapott ajándékot a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól csütörtök délelőtt a Vigyázzunk egymásra elnevezésű eseményen.

A Máltai a szeptember Kisasszony napján megajándékozza a kecskeméti iskolásokat, azonban ez idén a járványhelyzet miatt elmaradt. Leviczky Cirill, a 13. egyéni körzet képviselője kezdeményezésére az egymásra figyelés jegyében mégis kaptak ajándékot a diákok: a Máltai munkatársai által készített, a kézmosás, a maszkviselés és a szociális távolságtartás fontosságára kedves rajzokkal emlékeztető zászlókat, egészséges édességeket és pudingokat adott át a diákoknak Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöki tanácsadója és Leviczky Cirill.

A képviselő elmondta, hogy az ajándékozást szimbolikus időpontban, az önkormányzati választások után egy évvel tartották. Az egyéves évfordulóról Leviczky Cirill elmondta, hogy nagy tervekkel érkezett Kadafalvára, de a pandémia áthúzta ezeket a számításokat, a város költségvetéséből jelentős összeg kiesett, ám éppen ez felértékeli a kialakult emberi kapcsolatokat. Hangsúlyozta, hogy a második hullám közepén már mindenki belefáradt a védelmi intézkedésekbe, de éppen ekkor különösen fontost betartani ezeket a szabályokat, amire játékos formában emlékeztetnek az ajándékok.

Rigóné Kiss Éva kiemelte, hogy elismerés illeti a gyerekeket azért, hogy fegyelmezetten betartják a biztonsági szabályokat és reményét fejezte ki, hogy a gesztussal rövid időre megkönnyítették a gyerekek és a pedagógusok napját. Elmondta, hogy ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a jövőben több iskolába is eljutnának és megajándékoznák a tanulókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában