GALÉRIÁVAL

2020.09.01. 20:02

Három csoportszobás óvodát avattak Fülöpszálláson

Ünnepélyes keretek között avatták fel hétfőn az új három csoportszobás Mesevár Óvodát Fülöpszálláson, illetve átadásra került a napokban elkészült központi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer is.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

– Két beruházást adunk ma át. A három csoport befogadására alkalmas, energiatakarékosan üzemeltethető óvoda kivitelezése közel 200 millió forintba kerül. A beruházásra 178 millió forint támogatást nyert településünk a Bács-Kiskun megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, a rendelkezésre álló összeget a kormány húszmillió forinttal egészítette ki. Az intézmény udvarának kialakítása a Magyar Falu Programban elnyert ötmillió forintos támogatásból valósult meg. A központi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer építésére több mint százhúszmillió forintot költött önkormányzatunk, amit szintén TOP-os forrásból finanszíroztunk. Emellett megújultak az autóparkolók és a járdák a polgármesteri hivatal, illetve az orvosi rendelő előtt – ismertette köszöntőjében a beruházások részleteit Gubacsi Gyula polgármester.

A hetvenöt férőhelyes, három csoportszobás óvodában külön tornaszoba, tálalókonyha, valamint kisegítőhelyiségek is helyet kaptak. A projektben elkülönített hétmillió forintból eszközöket, berendezési tárgyakat is tudott vásárolni az önkormányzat.

– Nevelési programunk gyermekközpontú, a tevékenységeken keresztül és a tevékenységek által történő nevelést tekinti alapvető feladatának. Az óvodánkban folyó munka célja a gyermekek személyiségfejlesztése, melyben szerepet kap a képességek kibontakoztatása, amit komplex módon valósítunk meg.A mai naptól olyan új épületben folytathatjuk nevelőmunkánkat, ahol a környezet, a tárgyi feltételek maximálisan kielégítik minden igényünket – fogalmazott Csepregi Lászlóné, a Fülöpszállási Mesevár Óvoda vezetője.

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője beszédében a kormány vidékfejlesztési törekvéseit és az elért eredményeket emelte ki. Elmondta, a Magyar Falu Program keretében, az elmúlt két esztendőben harmincnyolc pályázatot írtak ki. Hatvanmilliárd forintot osztottak ki az ötezer ötszáz nyertes között. Jelenleg kétmilliárd forint jut a bölcsőde kialakítására, fejlesztésére.

– Elindult egy olyan folyamat, amelyben nagyon kell a jó önkormányzat, a fogadókészség, illetve a megyei önkormányzat és a járási hivatalok felerősítő, közvetítő munkája. Az összefogás kiváló példái a fülöpszállási fejlesztések – hangsúlyozta Lezsák Sándor.

A rendezvény keretében adta át a megyezászlót Gubacsi Gyula polgármesternek dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja. Az átadón közreműködtek az óvoda és a helyi általános iskola növendékei.

Folytatódnak a beruházások Fülöpszálláson

A régi óvoda épülete az átköltözés után sem marad kihasználatlanul. Az önkormányzat azt tervezi, hogy egy kiállítóhelyet és egy rekreációs központot alakít ki a megüresedett ingatlanban. Az udvaron pedig egy univerzális, a labdajátékokra alkalmas pályát és teljesen egyedi, szabadtéri erőnléti parkot terveznek létrehozni. Folyamatban van a szolgálati lakások felújítása. A kivitelezés költségeit a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 22 millió forintból finanszírozza az önkormányzat. A tervek szerint még az idén megvalósul a szociális ellátóközpont és a Kurjantó iskola épületének teljes körű rendbetétele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában