galériával

2020.08.16. 20:00

Lovas majálist és családi napot tartottak Halason

A hétvégén tartották a kiskunhalasi Hirling József Lovas parkban az Országos Championátus I. fordulót és az Országos Minősítő Díjugrató versenyt. Különböző kategóriákban a három nap alatt több száz startot követhetett figyelemmel a közönség. A versenyszámok mellett a Tudatos Közlekedők Egyesületének közreműködésével környezettudatos közlekedési programok várták a családokat, ahol a legkisebbek is a kormánykerék mögé ülhettek.

Pozsgai Ákos

A péntektől vasárnapig tartó versenyen csapatok és egyéni lovasok mérhették össze tudásukat, a díjugrató championátus első fordulója egyben országos minősítő is volt. A három nap alatt összesen harminchárom versenyszámot láthatott a közönség, a hazai díjugrató szakág jeles versenyzői is rajthoz álltak.

A díjugratás mellett a szabadidő lovas és a lovastorna szakág versenyzői is összemérték tudásukat, a Kiskunhalasi Lovas Bandérium SE szervezett országos kiírású meghívásos versenyén, amelyet a külső filces pályán és a fedett lovardában tartottak. Amatőr-, utánpótlás-, gyermek-, ifjúsági-, felnőtt- és csapat műlovas, lovas kategóriákban versengtek a sportolók.

A lovas versenyszámok mellett a helyi termékek vására és a lovas kulturális hagyományokat bemutató programok is várták az érdeklődőket. A magyar lovas és huszárhagyományokat több mint két évtizede ápoló Kiskunhalasi Lovasbandérium karusszel bemutatója, valamint a Halas Fitness Egyesület akrobatikus lovasbemutatója is nagy sikert aratott. A Tudatos Közlekedők Egyesületének közreműködésével környezettudatos közlekedési programok várták a családokat, motoros és autós közlekedési szimulátorokkal a gazdaságos és biztonságos vezetést lehetett kipróbálni, a környezettudatos társasjátékokkal pedig a fenntarthatóság legfontosabb szempontjait tanulhatták meg a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában