beruházás

2020.08.13. 13:05

Hamarosan kezdődik a tajói szakasz felújítása

Tavaly nyáron felújította a Közút Zrt. a Kiskunhalas–Kiskunmajsa között vezető 5402-es út mintegy nyolc kilométeres szakaszát Tajóig. Itt egy négy kilométeres szakasz kimaradt, hamarosan megkezdődhet ennek a résznek a felújítása is – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Pozsgai Ákos

Tavaly nyáron újították fel az út nyolc kilométeres szakaszát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a Kiskunhalast és Kiskunmajsát összekötő 5402-es jelű út a 36-os és 39-es kilométerszelvények közötti burkolatfelújítása várhatóan még a jelenlegi negyedévben elindul, a 39-es és 42-es szelvények közötti szakasz felújítása pedig várhatóan 2021-ben kezdődhet meg a Magyar Falu Program keretében. Az ebben az évben megvalósuló felújítás értéke 380 millió forint lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. még augusztusban átadja a munkaterületet a kivitelezőnek, a munkálatok folyamatát azonban befolyásolhatja az időjárás és a koronavírus-járvány várható második hulláma. A Kiskunhalastól Tajóig vezető mintegy nyolc kilométeres részt tavaly augusz­tusban újították fel, ezen a szakaszon a régi kopóréteget lemarták, az úttest teljesen új burkolatot kapott, valamint az út menti bokrokat, cserjéket eltávolították, mindkét oldalon kitisztították és mélyítették az árkokat.

Ahol szükséges volt, az út menti táblákat és az út szélét jelző fényvisszaverős oszlopokat is kicserélték. A felújítás értéke 837 millió forint volt, a teljes Kiskunhalas–Kiskunmajsa közötti útszakasz felújításának együttes értéke hozzávetőleg 1,6 milliárd forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában