GALÉRIÁVAL

2020.07.07. 15:29

Kézműves- és alkotótáborban alkotnak felnőttek Kunszentmiklóson

A felnőtt korosztály számára kezdődött egyhetes alkotó- és kézművestábor hétfőn, Kunszentmiklóson.

Gábor János

Fotó: Mediaworks

A résztvevők a héten a hagyományos és népművészeti technikákból kapnak ízelítőt a hozzáértő kézművesek jóvoltából.

– Immáron hatodik esztendeje rendezünk kézműves nyári táborokat a gyermekeknek a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központban. Tavaly a felnőttek számára is lehetőséget biztosítottunk, hogy megismerkedhessenek az alkotóművészetek és a kézműveskedés fortélyaival. A hagyományos művészeti ágak, modernnek számító kézműves tevékenységek mellett, a zene és a tánc is helyet kapott a programban. A sikeren felbuzdulva ez évben megszerveztük alkotó- és kézművestáborunkat, amit ez alkalommal is nagy érdeklődés kísér – mondta el hírportálunknak Horváth Eszter, művelődésszervező, a tárbor vezetője.

Az öt nap alatt Tinger Tünde a kosárfonás, Szarka Szilvia ötvösművész a tűzzománc, a gyantaékszerek, a festészet, Forgó Lóránt a festészet, szobrászat, Litóczkiné R. Erzsébet, Banyák Hajnalka az üvegfestés, Soós Melitta a mézeskalácsosság, Gyetkó Réka pedig a népi bútorfestés rejtelmeibe avatja be a táborozókat.

A táborban a kézműveskedés mellett a zene és a tánc is helyet kap. Az alkotással töltött napokat táncház zárja. Az elkészült munkákból pénteken nyílik a kunszentmiklósi „régi” művelődési ház épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában