felügyelet

2020.06.05. 20:23

Idén is lesz ingyenes nyári napközi Halason

Idén is ingyenes nyári napközis ellátást szervez a kiskunhalasi önkormányzat június 29. és augusz­tus 7. között az általános iskolás gyermekek számára, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében.

Mester-Horváth Nikolett

A napközi helyszíne a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola lesz – tájékoztatott a város honlapján Juhász Gábor szakmai vezető. A szigorú járványügyi szabályok miatt csak olyan gyermeket fogadnak a napköziben, aki rendelkezik az adott hétre szóló egészségügyi nyilatkozattal.

A napközis tábor népszerűsége indokolttá teszi a létszámbeli korlátozást, ami miatt rangsorolni fogják a jelentkezőket. A jelentkezésnél előnyt élveznek azok a gyerekek, akik érvényes hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű határozattal rendelkeznek – aminek másolatát a jelentkezéskor le kell adni –, alsó tagozatosok, a szülők dolgoznak – erről munkahelyi igazolást kérnek a jelentkezéskor –, valamint azok, akik a hat hét folyamán végig kérik a felügyeletet. A jelentkezési lapot az iskolákban lehet beszerezni vagy a www.kiskunhalas.hu honlapról letölteni. A kitöltött jelentkezési lapot a kért dokumentumokkal együtt a városháza portáján kell leadni június 12-én 12 óráig. Mindenki értesítést kap június 19-ig, hogy felvételre került-e vagy elutasították kérelmét.

A tájékoztatóban Juhász Gábor felhívja a figyelmet arra, hogy kizárólag az érvényes hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű igazolással rendelkező tanulók kaphatnak ingyenes étkezést a törvény szerint. Mindenki másnak ki kell fizetnie a napi 505 forint ebédköltséget, amit június 22-én és június 23-án 8 órától 16 óráig tehet meg a Bernáth Lajos Kollégium gazdasági irodájában, a Bajza utca 1/A szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában