enyhítések

2020.05.18. 14:00

Újra használhatók a kalocsai játszóterek

Hétfőtől ismét használhatók a kalocsai játszóterek – közöl­te videós sajtótájékoz­tatójában dr. Filvig Géza. Kalocsa polgármestere közleményében kitért a járvány miatt csúszó, de fel nem adott beruházásokra is.

Gábor János

A Kubikus park játszótere a legnépszerűbb a városban, a családok örömére most újra kinyithat

Forrás: Gábor János

Ismét videós sajtóközleményt adott ki dr. Filvig Géza. A kalocsai polgármester arról tájékoztatott, hogy továbbra sincsenek feloldva a helyi veszélyhelyzeti intézkedések, így továbbra is elvárt a szájmaszk viselése a zárt légterű üzletekben és a piacon, de már enyhítésről is beszélhetett: hétfőtől kinyitnak a játszóterek Kalocsán. A közleményében kitért a járvány miatt csúszó, de fel nem adott beruházásokra is.

– Kalocsán a koronavírus-járvány elleni védekezésünk még nem fejeződött be. Vannak enyhítések, de még vannak érvényben lévő korlátozások és szabályozások is. Városunk jól veszi a védekezés kihívásait. Ez köszönhető a fegyelmezett lakosságnak, az egészségügyi dolgozóknak, a szociális területen dolgozó kollégáinknak, a rendvédelmi dolgozóknak és a sok civil segítségnek – méltatta a védekezésben részt vevőket Filvig Géza.

– A védekezési feladatok fenntartása mellett sok más feladatunk is van. Szinte minden területen igény mutatkozik a felújításra, korszerűsítésre. Ennek két fő területe van: a nagyobb volumenű fejlesztési projektek, valamint a városüzemeltetés kapcsán felmerülő felújítások és karbantartási feladatok – csoportosította a teendőket.

A polgármester bejelentette: felújítás és bővítés alá kerül a beltéri medencéi miatt még mindig zárva tartó Kalocsai Gyógyfürdő és Uszoda, elkezdődhet az évek óta húzódó óvodaépítési projekt. Az új óvoda az ifjúsági ház udvarán kap helyet, várhatóan jövőre lesz kész. Elmondta továbbá, hogy felújítják a kerékpárutakat, illetve korszerűsítik a közétkeztetési intézmény konyháját és a közterület-karbantartásra használt gépparkot. Mint mondta, a koronavírus-járvány nyilván hátráltatja a fejlesztési terveket, de bizakodó, mert a parlament nemrég elfogadta a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség megalakítását, ami által Kalocsa a Paks II. beruházás kapcsán kiemelt fejlesztési területté válik.

A Kubikus park játszótere a legnépszerűbb a városban, a családok örömére most újra kinyithat
Fotó: Gábor János / archív fotó

– Az uszoda karbantartásának a végéhez közeledünk. Elhasznált és korszerűtlen a fürdőnk. A többéves lemaradást nem tudjuk pár hét alatt behozni, de remélem, látni fogják a törekvésünket, hogy igyekeztünk ráncba szedni – értékelte az egyik folyamatban lévő munkát, majd megemlítette: a járvány miatt zárva tartott játszóterek egyikét is renoválták az elmúlt hetekben.

– A Kubikus parkban a játszótéri elemeket felújítottuk, lefestettük, és kijavítottuk a hibákat, valamint elkezdtük a területen a kullancsirtást is. Ezen a játszótéren ez az első felújítás, így már nagyon időszerű volt – summázta, hozzátéve, hogy a nyilvános mosdót is üzembe helyezik, hiszen mától újra nyitva áll ez, illetve az összes többi játszótér is.

– Folytatjuk a munkát a járványveszélyben, készülünk arra az időre, amikor ismét minden korlátozás nélkül élhetjük az életünket. Most még nem vagyunk túl a védekezésen, maszkot hordunk, a 9 és 12 óra közötti időkorlát a 65 év feletti lakosságra még hatályban van, és a további korlátozások is élnek – figyelmeztetett a szabályokra a polgármester.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában