korszerűsítés

2020.05.27. 07:44

Teljesen megújul a halasi óvoda

A veszélyhelyzetben sem álltak le a halasi önkormányzati intézmények energetikai felújításai.

Pozsgai Ákos

Az energetikai beruházás mintegy negyvenmillió forintba kerül

Forrás: PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Jelenleg a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai tagintézményében folynak a felújítások, és idén még több önkormányzati épület is megújul – közölte Fülöp Róbert polgármester. Az óvodába járó gyermekeket kétfelé osztották, a kicsik a Magyar utcai és az Ady Endre utcai tagóvodába járnak a felújítási munkálatok ideje alatt.

Fülöp Róbert tájékoztatása szerint az energetikai beruházás keretében az óvoda épületét hőszigetelik, újakra cserélik az összes külső ablakot és ajtót, valamint kiépítenek egy napelemes rendszert is. A felújítás során akadálymentes járdát és feljárót is építenek, valamint korszerűsítik a mosdókat, és egy akadálymentes mosdót is kialakítanak. A beruházás költsége valamivel több mint negyvenmillió forint – közölte a polgármester, aki tájékoztatott arról is, hogy még az idén összesen kilenc önkormányzati épületen valósul meg hasonló beruházás, amelynek köszönhetően csökkennek majd a fenntartási költségek.

Az energetikai beruházás mintegy negyvenmillió forintba kerül
Fotó: Pozsgai Ákos / PN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában