módosítások

2020.05.13. 10:33

Módosították a költségvetést Baján

A megváltozott pénzügyi, gazdasági helyzet miatt az önkormányzati költségvetés rendkívüli módosítására kerít sort a városvezetés.

Kubatovics Tamás

Az év elején jóváhagyott rendeletben 9,8 milliárdos főösszeggel, közel 5,6 milliárd forint működési kiadással számolt az önkormányzat. A városi kasszából a központi költségvetésbe átirányított gépjárműadó 135 millió forintos tétel lett volna, ez a pénz az állami védekezési alapba került. További remélt bevételekről kénytelen lemondani a város, miközben a kiadások között új kötelező tételek jelentek meg. Ezek miatt 300 millió forintos céltartalékot hoznak létre. Ebben a legnagyobb tétel a működési kiadások és az intézményfinanszírozásra szánt keretből 206 millió forint zárolása, 29 milliós a felújítási és 64 milliós a beruházási célú kiadásoknál a megvonás.

A jelenlegi elképzelés szerint a 206 milliós részből 95 milliót az utolsó negyedévben felszabadíthatnak, ha erre az önkormányzat bevételei lehetőséget teremtenek. Ebben a körben a legnagyobb tétel a közintézményi dolgozók cafeteriája, ami 53 millió forint. Az intézményfinanszírozásnál a legnagyobb vágás a városüzemeltetési keretnél 43 millió forint, a hivatal, a könyvtár, a múzeum, a bölcsődék és óvodák pedig összesen 50 millió forintos elvonásra kényszerülnek.

Ezek is érdekelhetik