OKTATÁS

2020.03.24. 09:32

Telekommunikációs eszközöket gyűjtenek Kalocsán

Gyűjtést hirdetett az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottsága, valamint a Szívből Kalocsa Egyesület.

Gábor János

A fertőzésveszély miatt március 16-án elrendelt iskolabezárások óta digitális eszközök segítségével zajlik az oktatás, az otthon ülő diákok számára, de akadnak köztük olyanok, akik nem rendelkeznek megfelelő számítógéppel, vagy tablettel, hogy folytathassák tanulmányaikat. Lévén nem zárható ki, hogy a tanulók a most futó tanévben már nem térhetnek vissza az intézményekbe, nagy szükség van arra, hogy mindenki digitális eszközhöz jusson – ennek ismeretében hirdetett gyűjtést az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottsága, valamint a Szívből Kalocsa Egyesület.

– Szeretnénk segítséget nyújtani azon gyerekek számára, akik nem rendelkeznek az otthoni tanuláshoz szükséges eszközökkel. Szeretnénk, ha Kalocsán is minden gyermek számára elérhető lenne a tananyag, ezért úgy gondoltuk, hogy a bizottság felé várjuk azon magánszemélyek, esetleg vállalkozások felajánlásait, akik esetleg számítástechnikai eszközökkel támogatnák a gyermekek otthoni tanulását – mondta Pécsi Vivien, a bizottság elnöke. – Ehhez segítséget nyújtanak majd az oktatási intézmények, illetve azok vezetői, valamint a családsegítő szolgálat – részletezte, arra célozva, hogy ezektől az intézményektől várják a rászorulók névsorát.

A képviselő tudomása szerint az iskolák többsége már készített olyan adatbázist, amelyben az eszközhiánnyal küszködő diákok névsora található. Ezeknek a listáknak a használatával valóban a megcélzott gyerekekhez érnek el a számítógépek és tabletek, nyugtázta Pécsi Vivien, majd azt kérte a rászorulóktól, hogy az igényeket ne a bizottságnak, hanem az iskoláknak jelezzék, hiszen ők tartják nyilván, hogy mely tanulóknak van szüksége segítségre. Ezt a névsort küldik meg aztán a Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságnak, amely a városházán várja a felajánlásokat.

Szintén multimédiás eszközöket gyűjt a Szívből Kalocsa Egyesület, amely már több használt, de tökéletesen működő táblagépet és asztali számítógépet adományozott az ezt igénylő családoknak. A szervezet a Facebook-oldalán számol be az átadásokról, és ugyanide, privát üzenetben várja azok jelentkezését, akik támogatnák a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában