Harminchárman vannak hatósági házi karanténban Kecskeméten

Mindezt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közölte, de arról ő sem kapott adatot, van-e a városban igazoltan fertőzött koronavírusos beteg.

Hraskó István

„Ismételten nagyon köszönöm a kecskemétieknek azt a fegyelmezett, óvatos, higgadt magatartást, amelyet ebben az embert próbáló időszakban tanúsítanak. Ezzel tudjuk lassítani a járványt. A városban 33 fő van hatósági házi karanténban, tehát ők azok, akik fertőzött területről érkeztek haza és elővigyázatosságból vannak kötelező karanténban„ – írta hétfői közleményében a kecskeméti polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzátette: a népegészségügytől kért adatot arra vonatkozóan, hogy van-e a városban igazolt fertőzött beteg, de azt a tájékoztatást kapta, hogy területi adatok nem állnak rendelkezésre.

„Az országos tisztifőorvos ma arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a vírus jelen van minden megyében. Éppen ezért nekünk, kecskemétieknek is tényként kell kezelnünk: a vírus itt van, közöttünk van, most még jobban kell vigyáznunk magunkra és egymásra.

Köszönöm a munkáltatóknak, hogy minden létező óvintézkedést megtesznek azokban a szektorokban, ahol az otthoni munkavégzés nem lehetséges” – emelte ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában