KECSKEMÉT

2020.02.04. 20:30

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP

Három megyei helyszínen – Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason – tartott sajtótájékoztatót kedden Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.

Hraskó István

Schmuck Erzsébet az LMP társelnöke Zöldpolitikai fordulatra van szükség! címmel sajtótájékoztatót tart, Tóth Szilárddal, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselőjével, Kecskemét, Malom Központ előtt.

Fotó: Bús Csaba

Schmuck Erzsébet Kecskeméten, a Malom bevásárlóközpont előtt elmondta: pártjuk azért kezdeményezett zöld népszavazást, mert azt tapasztalják, hogy a kormány „kommunikációs szinten akarja megnyerni a környezetvédelmi ügyeket és az éghajlatváltozással kapcsolatos feladatokat”, de eközben érdemben nem cselekszik.

Példaként említette, hogy év elején a kormány elfogadott egy átfogó klímastratégiát és cselekvési tervet, amely megfelel az uniós elvárásoknak, de ebben olyan célokat tűztek ki, amelyeket már 2013 végére teljesített az ország. És míg az unió a megújuló energia felhasználásának arányát 32 százalékban határozta meg, Magyarország „megelégszik a 21 százalékkal”.

– Ennek döntő részét is napenergiával és naperőművekkel célozza meg, szélenergiának egyáltalán nem ad lehetőséget – jelentette ki az LMP társelnöke, aki szerint Paks 2-vel a kormány egy rossz struktúrát akar bebetonozni.

Schmuck Erzsébet az LMP társelnöke Zöldpolitikai fordulatra van szükség! címmel sajtótájékoztatót tart a kecskeméti Malom Központ előtt
Fotó: Bús Csaba

Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője arról beszélt, milyen lépéseket tart szükségesnek a levegő szennyezettségének csökkentése érdekében Kecskeméten. Többek között kijelentette, lakossági felvilágosító kampányt kell indítani, hogy „a szociálisan nehéz körülmények között élők körében a szemét tüzelését megszüntessék”, emellett a kettes díjzónában egy óra ingyenes parkolást kellene biztosítani, hogy így biztosítsák az egyes zóna, azaz a belváros tehermentesítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában