KALOCSA

2020.01.04. 07:00

Ezer ajándékot vittek Erdélybe

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Csoportja ismét rengeteg ajándékot kézbesített erdélyi magyar iskolásoknak.

Gábor János

A karitatív szervezet egységei karácsony előtt rendszeresen cipősdoboz-akciót indítanak a régiójukban található általános iskolákban. A gyerekek hozzájuk hasonló korú tanulóknak szoktak összeállítani csomagokat, amelyeket aztán a máltaiak kézbesítenek, ahogy tették ezt év végén is, egy többnapos túra keretében.

– Közel húsz éve, minden karácsonykor gyűjtjük a dobozokat az iskolásokkal, akik minden szépet és jót becsomagolnak, és kiküldik Erdélybe – számolt be Miklós Györgyné. A kalocsai csoportvezető elárulta: minden intézmény kitett magáért, de a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája különösen sok csomagot adott le a szolgálatnak.

– Végül közel ezer dobozt osztottunk szét négy nap alatt. Nagyon jó fogadtatása volt, a legtöbben rögtön ki is bontották. Nagyon-nagyon remek érzés volt, ahogy örültek neki, ez erőt ad ahhoz, hogy igenis tovább kell csinálni – hangsúlyozta.

A szeretetszolgálat főleg a határon túli általános iskolákban szokta szétosztani a Kalocsai járásban összegyűjtött csomagokat. A tavalyi év végén többek között Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen jártak a tagok, de olyan kistelepülésekre is eljutottak, mint például Bikafalva. Mint elhangzott, az ajándékokat minden alkalommal olyan lelkesedéssel szokták fogadni, hogy abból nem lehet nem erőt meríteni a következő évi teendőkre. Miklós Györgyné elmondása szerint egyre erősebben érzik, hogy adni jó, ezért biztos megtartják a gyűjtést idén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában