Kömpöc

2020.01.08. 14:36

A fontos ügyekről tanácskoztak Kömpöcön

A község polgármesteri hivatalában tartotta idei első tanácskozását a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás.

Tapodi Kálmán

A majsai kistérség településeinek vezetői rendszeresen megvitatják közös dolgaikat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A majsai kistérség településeinek vezetői, Varga Ferencné (Szank), Csontos Máté (Móricgát), Tisoczki László (Kömpöc), Á. Fúrús János (Csólyospálos), Patkós Zsolt (Kiskunmajsa), Nagy András (Jászszentlászló) mellett, Lenkei Róbert, a megyei közgyűlés tagja is jelen volt az évindító egyeztetésen.

– Ezeken a találkozókon rendszeresen megbeszéljük azokat az ügyeinket, amelyeket a térségünk érdekében közösen szeretnénk megvalósítani. A mostani tanácskozáson egy kistérségi kommunikációs együttműködés lehetőségéről is szó esett, ami révén az itt élők számára a legtöbb információt tudjuk eljuttatni az elkövetkező időben. Természetesen mindennek kereteihez a helyi képviselő-testületek jóváhagyása is szükséges – tájékoztatott az ülésről Patkós Zsolt majsai polgármester, a kistérségi társulás elnöke.

A kistérség eseményei közül a február 15-én tartandó „Ízig-vérig disznótor” részleteiről is szó esett. A harmadik alkalommal sorra kerülő rendezvény házigazdája ezúttal Csólyospálos lesz. – A kistérségi csapatok mellett várunk minden érdeklődőt a közösségi háznál tartandó torra. A vigasságon ott lesznek erdélyi testvértelepülésünk, Erdőfüle böllérei is – mondta el Á. Fúrús János csólyospálosi polgármester.

Tisoczki László a nemrégiben megalakult Csirkefogó Kömpöci Amatőr Színtársulat (CSIKASZ) január 20-án, 18 órakor kezdődő bemutatkozó előadását ajánlotta. A társulat A tacskó című darabbal január végén, a Nemzeti Színház stúdiószínházában is képviseli a kistérséget egy fesztiválon.

A majsai kistérség településeinek vezetői rendszeresen megvitatják közös dolgaikat
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában