Kecskemét

2019.09.14. 14:20

Digitális alkotóműhellyel gazdagodott a Kandó

Digitális Közösségi Alkotóműhellyel gazdagodott a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, melyet Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár adott át csütörtökön ünnepélyes keretek között.

Horváth Péter

Az Új utakon – a Kecskemét Szakképzési Centrum fejlesztése című, több mint 519 millió forintos projekt keretében megvalósult digitális élménytérben a diákok élményközpontú oktatás során, korszerű oktatási környezetben, az örömteli kísérletezéssel és együtt gondolkodással ismerkedhetnek meg a digitalizáció és a robotika legújabb vívmányaival. Az élménypedagógiában a tanár kísérő szerepet játszik a feladatmegoldásban, a korszerű szakmai problémát a diákoknak kell kreatívan megoldani, miközben szinte észrevétlenül tanulják meg a digitális kor munkaeszközeinek készségszintű használatát.

Az élményteret a különböző oktatott szakmákhoz kapcsolódó 3D nyomtatókkal, olvadékszálas és kétszálas nyomtatóval, folyadékos nyomtatóval, fát és fémet is megmunkálni képes CNC-felsőmaróval, multifunkciós 3D nyomtatóval, lézergravírozóval, CNC-vezérlésű hímzőgéppel, hat asztali számítógéppel, 12 laptoppal és teljes kézi eszközparkkal szerelték fel, több mint 16 millió forint értékben.

Az ünnepélyes átadón Juhász Imre, a tagintézmény vezetője üdvözölte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy az iskola mindig nyitott volt az innováció és a tudományos eredmények befogadására.

Fuchs Péter beszédében hangsúlyozta, hogy a cinizmus ellenszere a motiváció és a közösségi munka, amit az új élménytér is kínál.

Ignácz Bence, a KSZC főigazgatója elmondta, hogy a közösségi tér valóban közösséget teremt majd és alkalmas a diákok kíváncsiságának fenn­tartására.

Különféle modern eszközöket is kapott az iskola
Fotó: Horváth Péter / Petőfi Népe

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár hangsúlyozta: éppen egy történelmi esemény, a digitális forradalom közepén járunk, amiért a digitális készségek ma már alapkészségnek kell számítsanak. Az iskoláknak ezért ezt, mint alapkészséget kell átadnia, a szakmák tanítása terén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában