Kiskunfélegyháza

2019.05.17. 07:37

Kiskunfélegyháza alapítóira emlékeznek

Több mint egyhetes programsorozattal emlékeznek a városalapító elődökre május 18–26. között Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

A Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál szombaton 10 órakor a Petőfi és Hrúz rokonok országos találkozójával kezdődik a városháza dísztermében. Ezt követi délután a XXI. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál. Vasárnap este hatkor lesz a „Miénk itt a tér” szabadtéri kiállítás megnyitója a Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium parkjában. Szerdán tartják a 15. Helyismereti vetélkedő eredményhirdetését a Petőfi Emlékházban. Csütörtökön folytatódik a könyvtárban a Félegyházáról indultak beszélgetéssorozat. Ezúttal dr. Édes István kardiológust ismerhetik meg az érdeklődők. Pénteken délután fél 5-kor nyílik kiállítás Víg János festő- és szobrászművész alkotásaiból a könyvtárban, 17 órakor pedig Horváth Mónika illusztrátor alkotásaiból a művelődési központban.

Szombaton délután fél 3-kor kezdődik a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozó. Vasárnap a városalapítók emlékére 9 órakor ünnepi szentmise lesz a Sarlós Boldogasszony-templomban. Ezt követően fél 11-kor tartják az ünnepi képviselő-testületi ülést a városháza dísztermében. Ekkor adják át a városi kitüntetéseket, a helyismereti vetélkedő díjait és a sportolói okleveleket.

A fesztivál során számos sztárfellépővel várják a vendégeket. Így például lesz Halott Pénz-, USNK-, Charlie- és Vastag Tamás-koncert is. Gyermeknap alkalmából óriáskerékkel, játszóházzal, kézműves-, és gyermekfoglalkozásokkal, körhintával, csúzlizdával és kisvonatozással kedveskednek a gyerekeknek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában