Kiskunhalas / Budapest

2019.05.20. 15:52

Halasiakat is díjaztak a Honvédelem napján

A Honvédelem napja alkalmából miniszteri elismerést kapott Mester Sándor szociológus történelemtanár, a Kiskunhalasi Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa és Fenyvesi György nyugállományú alezredes, az egykori kiskunhalasi Gábor Áron Tüzérezred volt törzsfőnöke.

Pozsgai Ákos

Fotó: Tóth László

Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott központi ünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntőjében Buda 170 évvel ezelőtt, 1849. május 21-én történt visszafoglalását nem csak a szabadságharc, de egész történelmünk egyik legkiemelkedőbb haditettének nevezte. Mint mondta, az elődök hősiessége a mai napig példát mutat az egész társadalomnak. „A honfoglalástól kezdve egészen napjainkig, a magyar népre mindig is jellemző volt, hogy törekedett az önállóságra, függetlenségre, szabadságának kivívására. Magyarország történelme a hősökre épül. Ezeket a hősöket kell napjaink fiatalságával újra megismertetnünk” – hangsúlyozta a tárca vezetője.

Fotó: Tóth László
Fotó: Tóth László

A Honvédelem napja, 2019. május 21-e alkalmából „A magyar honvédelem ügye érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatai megvalósításának támogatásáért, az Aranykor Kitüntető cím bronz fokozatát adományozta Fenyvesi György nyugállományú ezredesnek, valamint emléktárgyat adományozott mester Sándornak. Az ünnepségen átadták az Év katonája kitüntető címeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában