Kecskemét

2019.05.23. 19:08

Gyereknapon mulattak a fiatalok

Lufihajtogatás, arcfestés és ugrálóvár várta a környékbeli ifjakat a kecskeméti Mezei Utcai Közösségi Ház gyermeknapi mulatságán csütörtökön.

Koós Kata

A délelőtt folyamán a Juhász utcai és a Csongrádi utcai Óvoda gyerekei vettek részt a mulatságon, délután pedig a Damjanich János és a Tóth László Általános Iskola nebulóit, valamint a környéken lakó, többségében roma származású gyermekeket fogadták a közösségi ház munkatársai. A résztvevő ifjak ajándék játékokat is kaptak, melyet Radics Kálmán, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester adott át a gyerekeknek.

– Nagyon sokra értékeljük azt a munkát, melyet a közösségi házban végeznek. Ezeknek a gyerekeknek olyan élményeket nyújtanak, melyeket sajnos nem biztos, hogy máshonnan meg tudnak szerezni. Általában mindig az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy minél jobban tudjuk csökkenteni a hátrányokat, melyek a lakó- és szociális környezetből erednek. Ha nem is egyenlő eséllyel, de legalább kicsit nagyobb eséllyel induljanak az életbe e gyerekek – mondta az alpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában