Kiskunfélegyháza

2019.05.17. 07:38

Egy hónap múlva már fogadják a betegeket

Egy hónap múlva adják át, illetve vehetik birtokba a megújult rendelőintézetet a kiskunfélegyháziak. A hosszú évek óta üresen álló Korond utcai épület felújításáról tavaly tavasszal döntött a város képviselő-testülete.

Vajda Piroska

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek az épületen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Az elavult épület korszerűsítésére 500 millió forintot fordít az önkormányzat, így ez a város egyik legnagyobb saját forrásból megvalósított beruházása lesz. A megújult ötszintes épületbe költöznek többek között a gyermek- és felnőttháziorvosok, ugyanakkor az ügyeleti ellátást is a megújuló rendelőintézet földszintjére helyezik át.

Az egészségügyi alapellátás fejlesztését azért is szorgalmazták a képviselők, mert a városban található felnőttháziorvosok és házi gyermekorvosok munkakörülményei – kevés kivételtől eltekintve – rendkívül rosszak és korszerűtlenek. Ez nemcsak az orvosoknak, hanem a betegeknek is kényelmetlenségeket okoz. Apró rendelők, szűk, levegőtlen várók, szellőztetés hiánya, kevés fény, magas fertőzésveszély jellemzi a jelenlegi helyzetet. A korszerű, klimatizált, lifttel ellátott épület azonban hamarosan egy 21. századi, modern egészségügyi szolgáltató központtá válik.

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek az épületen
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Az új helyen a korábbiakkal ellentétben megoldott lesz a mozgáskorlátozottak épületbe történő kényelmes bejutása, továbbá a parkolás is. Az udvaron ugyanis közel 40 új parkolót létesítenek. A rendelőintézetben a követelményeknek megfelelően kialakítják az ügyeleti pihenőszobát, az ügyeleti fektetőt és az ügyleti szobát. A háziorvosi ügyeleti ellátás így mindenki számára könnyen és kényelmesen megközelíthetővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában