galéria

2019.04.16. 17:30

Figyelembe veszik a fiatalság javaslatait Kecskeméten

Kilencedik alkalommal rendezte meg kedden a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (KIGYÖK) és a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal a Városi Ifjúsági Párbeszéd Napját Kecskeméten, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A nap lehetőséget nyújtott arra, hogy a középiskolás korosztály tagjai megismerjék az egyes városi döntések mögött meghúzódó mechanizmusokat, a bizottságok működését, mindennapi munkáját.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A megnyitón Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, aki biztatta őket gondolataik kifejtésére és a rendezvényen tapasztaltak iskolában való hasznosítására, valamint a tanárokkal folytatott párbeszédre, hiszen egy jó iskolai kezdeményezésekről a városvezetés is értesül és be tudják építeni döntéseikbe.

A KGYIÖK és egyéb civil szervezetek bemutatkozása után szekcióüléseken találkozhattak a fiatalok a kecskeméti bizottsági elnökökkel, ahol megoszthatták ötleteiket. A Trendi bizottsági üléseken a kecskeméti közgyűlés hat szakbizottságának rendhagyó üléseibe kapcsolódhattak be a fiatalok. A bizottságok munkáját, a szakmai területeket és az ifjúsági területet érintő tevékenységeket a szakbizottságok egy-egy jelen lévő képviselője mutatta be a fiataloknak szimulációs gyakorlatokon keresztül. Nem csak egyirányú volt a kommunikáció, mert a fiatalok az üléseken elővezethették saját ötleteiket, melyeket közösen tovább finomíthattak. A bizottsági ülések előtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntötte a fiatalokat.

Nemcsik Mátyás hírportálunknak elmondta, hogy az itt született és megfogalmazott ötleteket a Városi Ifjúsági Tanács fórumán tárgyalják meg és dolgozzák ki a későbbiekben. Konkrét megvalósulása is látható a városban: az Ifjúsági Fórumot, az Ifjúsági Bált, a Tanévzáró Fesztivált mind a ifjak igényeire válaszként rendezik meg évről évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában