kecskemét

2019.03.30. 07:00

Tavasszal is folytatódik a Hírös Szabadegyetem

Immár harmadik, tavaszi félévét kezdi a Kecskemét város és a Neumann János Egyetem összefogásában megszületett Hírös Szabadegyetem április elején, ismét hat előadással.

Horváth Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

Ezt Finta Zita kancellár közölte pénteken, az egyetem Pedagógusképző Karán tartott sajtótájékoztatón. A kancellár hangsúlyozta: az elmúlt két félévben hagyományt teremtettek, s a jövőben is folytatódik a rendhagyó egyetemi előadás-sorozat Kecskeméten. Célja az egyetem kutatási eredményeinek széleskörű bemutatása, mellyel több tudományterületet is népszerűsíteni kívánnak, egyben a generációk élethosszig tartó tanulásához is hozzájárulnak. Mindkét félévben közel 200-200 regisztrált hallgatója volt a rendezvénynek.

A város vezetése nevében Engert Jakabné önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy a rendezvénysorozat pozitívan hatott a város életére. Ez annak is köszönhető, hogy mindennapjainkra is közvetlenül ható jelenségeket mutat be és saját kutatásuk is rámutat, hogy igénylik az emberek a 21. századi tudományos eredmények megismerését. Engert Jakabné kijelentette: Kecskemét elkötelezett a folytatás mellett és az eddig a város részéről nyújtott egymillió forint támogatás ismét a szervezők rendelkezésére áll.

Fotó: Horváth Péter / baon.hu

A harmadik félév tematikáját dr. Fülöp Tamás dékán ismertette. A témák felölelik a hulladékgazdálkodás, a lézertechnológia, a kertészeti feldolgozás, a logisztika, a felsőoktatás és a kecskeméti kényszerkollektivizálás témaköreit. Az előadások helyszínét a városháza felújítása miatt a Pedagógusképző Kar Kaszap utcai épületének Díszterme adja, az első előadás április 3-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában