Kalocsa

2019.03.04. 11:18

Sok gyakorlat előtt álló diák kopogtat be a Nebuló Iskolába

A Nebuló Általános Iskola évről évre mind több megkeresést kap érettségi előtt álló diákoktól, vagy pályakezdőktől, hogy találkozhassanak a növendékeikkel, vagy velük tölthessék el a gyakorlati időt. Az utóbb éppen a fogyatékkal élők mindennapi gondolkodásáról riportfilmet forgató intézmény neve már az ország gyógypedagógiai főiskoláin is jól cseng, mint gyakorlati helyszín.

Gábor János

Csupor Zsolt Jánosné

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Nagyon sok diák kopogtat be hozzánk azzal, hogy körbenézne, mert érdeklődik a gyógypedagógia iránt, és szintén sokan jelentkeznek be a környező középiskolákból, hogy itt töltsék az 50 órás közösségi szolgálatot. Jönnek továbbá a főiskolások is, a szakmai gyakorlatukat elvégezni – sorolta Csupor Zsolt Jánosné intézményvezető. – A főiskolán oktató ismerőseim is megerősítették, hogy egyre több fiatal választja a gyógypedagógiát – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a Nebuló nevét ezekben a budapesti, szegedi, kaposvári felsőoktatási intézményekben is jegyzik, hiszen sok hallgató hozza szóba, mint az első helyet, ahol ismerkedtek ezzel a munkával.

Csupor Zsolt Jánosné
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A vezető leszögezte: a szakmájuk iránt fokozódó érdeklődés nagyban köszönhető az elmúlt évek érzékenyítő programjainak. Megérte közelíteni a fiatalok felé például az olyan rendezvényekkel, mint a „Te is lehetnél…”, amelyen egészséges és fogyatékkal élő fiatalok ismerik meg egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában