Kiskunhalas

2019.01.23. 20:08

Térfigyelő kamerákat szerelnek fel Halason

Tovább bővítik a térfigyelőkamera-rendszert a városban. Jelenleg 68 helyszínen, összesen 178 kamera működik a településen. Hamarosan 20 új helyszínen szerelnek fel kamerákat, amik az Alsóváros és a Tabán városrészekbe kerülnek.

Pozsgai Ákos

Halason 178 kamera működik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A Belügyminisztérium anyagi támogatásával a térfigyelőkamera-rendszer kiépítése a 2015-ös menekültválság után kapott lendületet, a vasútállomást és az Alsóváros egyes részeit elözönlő, valamint időnként a városközpontban is előforduló bevándorlók látványa nyugtalanságot okozott a város lakóiban.

Halason 178 kamera működik
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Az önkormányzat akkoriban soron kívüli támogatást kapott a belügyi tárcától a térfigyelő rendszer fejlesztésére. Első körben a Szegedi úti volt laktanyában működő idegenrendészeti központhoz vezető úton szereltek fel kamerákat, majd fokozatosan a város más részein is.

A belváros nagy részét ma már mindenfelé kamerák pásztázzák, az ott élők biztonságérzetének növelése és a jogsértések visszaszorítása érdekében. A város képviselő-testülete fontosnak tartja az állampolgárok személyi és vagyonbiztonságát, ezért indokoltnak tartják a rendszer további bővítését. Az új kamerákkal – amikről csütörtöki tanácskozásán dönt az önkormányzat –, 198 darabra emelkedhet a térfigyelő berendezések száma Halason.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában