Kalocsa

2019.01.24. 11:12

Multifunkciós pályát kap még egy óvoda

Újabb kalocsai óvodára vonatkozó pályázatot bírált el pozitívan az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány – tudatta közleményben a városháza.

Gábor János

A Zöldfa utcában már átadták a pályát, a gyerekek az első pillanattól megkedvelték

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Az önkormányzat az ünnepek előtti utolsó héten véglegesítette, majd december 20-án adta be pályázatát a multifunkciós gyermeksportpályára, a befogadó szervezet pedig január 11-én döntött róla. A következő lépés a támogatói szerződés megkötése lesz, utána lehet építkezni, hogy még idén átadhassák.

A Csokonai utcában ugyanolyan, „Kazal Kinderpitch” sportpálya épül, mint amilyet a Zöldfa utcában adtak át tavaly októberben. A márka névadója – egyben az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány létrehozója – az Aranycsapat legendája, Buzánszky Jenő, akinek ez volt a beceneve. A 6x12 méteres szabadtéri sportlétesítménynek saját szabványrendszere van: acélváz keret, minden oldalról hálóval kerítve, a tetején UV-sugárzástól védő, árnyékoló hálóval, így a sportpályákra és a játszóterekre vonatkozó előírásoknak egyaránt megfelel.

A Zöldfa utcában már átadták a pályát, a gyerekek az első pillanattól megkedvelték
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A pálya anyaga háromrétegű, sűrűn szőtt, töltetlen műfű: nem tartalmaz gumigranulátumot, ami korábban általános volt, de kiderült, hogy rákkeltő. A Kazal Kinderpitchhez foglalkoztató eszközök és sportszerek is járnak, az óvodapedagógusokat pedig külön kiképzik a rendeltetésszerű használatára.

Az újabb Ovi-Sport pálya egyébként drágább lesz, mint a tavaly épült Zöldfa utcai létesítmény, ami pontosan ugyanilyen. Azt 12, ezt már 15 millió forintból készítik, így a városnak kicsit mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia, mint legutóbb. Az önerő 4,5 millió forint, ami mellé az alapítvány biztosít 10,5 milliós TAO-támogatást, és le is vezényli a beruházást. Az önkormányzatra csupán egy feladat vár: a Csokonai utcai óvoda udvarán ki kell jelölnie a multifunkciós pálya helyét, majd elvégezni a telepítéshez szükséges terepmunkát.

A Csokonai utcai pályát várhatóan még ebben az évben átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában