Videóval

2018.11.15. 09:55

Mindkét víztorony meghibásodott Halason, az egyikből ömlött a víz

Az alig két éve átadott új kertvárosi víztornyot karbantartás miatt le kellett állítani, az ideiglenesen üzembe helyezett régi víztoronyból pedig ömlött a víz kedden Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

Forrás: BAON.HU

Fotó: Pozsgai Ákos

A városban az ivóvízminőség-javító program keretében épült a Kertvárosban egy új víztorony. Az 53-as főút mellett lévő régi víztornyot, amelyből már több helyen is szivárgott a víz, ez után kikapcsolták a rendszerből.

Fotó: Pozsgai Ákos / BAON.HU

Most a betervezett karbantartási munkálatok miatt állította le a szolgáltató az új víztornyot, amelynek belső burkolatán meghibásodások keletkeztek, amelyet az építést végző cég garanciális keretek között javít ki. A felújítás miatt helyezték üzembe ismét a régi víztornyot részlegesen, hogy biztosítsák a szükséges ivóvízellátást a városban. A régi víztoronyból azonban kedden késő délután ismét szivárogni kezdett a víz, ezért több bejelentés is érkezett a szolgáltatóhoz.

Mint kiderült, az évek óta használaton kívüli torony víztároló rendszerében repedés keletkezett. Mire a szolgáltató munkatársai kiérkeztek, már ömlött a víz a toronyból, ezért a szakemberek lekapcsolták a régi víztornyot is a rendszerről, így rövid időn belül megszűnt a vízfolyás.

Fotó: Pozsgai Ákos / BAON.HU

Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy Kiskunhalason folyamatos a vízszolgáltatás, más alternatív módon oldják meg a vízellátást. Kisebb nyomásingadozásra és időszakos vízminőség-változásra lehet ugyan számítani, arra kérik a fogyasztókat, ezt jelezzék a szolgáltató kiskunviz@­kiskunviz.hu e-mail-címére, vagy a +36-20/9421-622-es mobilszámára. A kertvárosi víztoronyban végzett karbantartási munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe.

Fotó: Pozsgai Ákos / BAON.HU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában