Jánoshalma

2018.11.23. 17:54

Átadták a jánoshalmi művésztelep felújított alkotóházát

Elkészült az egykori a Kossuth utcai Fazekas-ház, ma már Művésztelep felújítása Jánoshalmán. A munkálatokat végző helyi építőipari vállalkozásnak a felújítás során sikerült megőriznie az épület régi jellegzetességét, szépségét, ugyanakkor a korszerűsítés során modernizálták is az épületet.

Pozsgai Ákos

Az ünnepélyes átadáson a nemzetiszínű szalagot Kislinder Gábor topolyai polgármesterrel, Fazekas Róbert a temerini képviselő-testület elnökével, Bányai Gábor országgyűlési képviselővel együtt vágta át Czeller Zoltán polgármester.

A jeles alkalomból Zsáki István Bácska-Topolyai képzőművész, Vajdasági rögök címmel nyílt életmű kiállítása. Az eseményen jelen voltak a délvidéki testvértelepülés küldöttségei is. A topolyai születésű alkotó 1969-ben csatlakozott a Csurgói Művésztelep csoportjához, több művésztelep munkájában is részt vett. Alapító tagja a bácskossuthfalvi művésztelepnek, valamint a szabadkai Bucka-Gányó Művésztelepnek. 1975 óta tagja a Vajdasági Képzőművészek Egyesületének, képzőművész szakos tanárként dolgozott Bajsán és Topolyán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában