Budapest

2018.11.21. 17:51

A megye hírnevét is öregbítették

Átadták az Anyanyelvápolók Szövetségének 2018-as díjait a magyar nyelv napján. A Vigadóban tartott ünnepségen Maróti István-emlékérmet kapott Györffy Imréné, a kiskunmajsai gimnázium nyugalmazott tanára.

Tapodi Kálmán

Győrffy Imréné nyugalmazott tanár is díjat kapott

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

– Az anyanyelv a magyarság legnagyobb nemzeti kincse és legfőbb nemzetösszetartó ereje – hangsúlyozta az ünnepségen Grétsy László nyelvész, a szervezet tiszteletbeli elnöke. Hozzáfűzte: bár a globalizált világban rendkívül fontos az első számú világnyelv, az angol magas fokú ismerete, ha magyarságunkat meg akarjuk őrizni, ha nemzeti államban akarunk élni, és azt szeretnénk, hogy utódaink is abban élhessenek, az anyanyelvünk éppoly nélkülözhetetlen.

Az ünnepségnek volt egy másik majsai származású díjazottja is, Balog Lajos, a halasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium angol–magyar szakos tanára, aki a szövetség anyanyelvi pályázatán III. díjas lett. A pályaművének témája a diáknyelv volt, és a legjobb munkákból összeállított kötetben az általa gyűjtött szavakat is felhasználták.

Bács-Kiskun megye hírnevét öregbítette a halasi származású Veszelszki Ágnes nyelvész, a Corvinus Egyetem docense, aki Deme László-ösztöndíjban részesült. A kiskunfélegyházi kötődésű H. Tóth Tibor nyelvész, a Pannon Egyetem docense pedig Lőrincze-­díjat kapott.

Győrffy Imréné nyugalmazott tanár is díjat kapott
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában