Kalocsa

2018.11.26. 13:03

A klórozást gyorsították, rövid ideig okoz zavart

Hatalmas területen indult fertőtlenítés Kalocsán, kezdetben nagyon klóros a víz, de egy adott településen a szokásosnál rövidebb ideig, és elszíneződésre nem, legfeljebb kis zavarosságra kell számítani. A közmű gyorsít az eljáráson, így csak rövid ideig okoz kellemetlenséget.

Gábor János

Forrás: BAON.HU

Fotó: Illusztráció

A Foktő melletti barákai vízbázistól indult klórozás már elérte a kalocsai háztartásokat, a másik végpontot, Dunatetétlent viszont csak e hét második felében. Rutineljáráshoz képest ezúttal valamivel nagyobb munkát végez a szolgáltató, fertőtlenítőszerből is sokat fog felhasználni, de utána tavaszig nem kell majd hozzányúlni a hálózathoz.

– Ezúttal nagyobb mennyiségben és gyorsabban terjed majd a klór. Ettől eltekintve teljesen megszokott ütemű fertőtlenítés lesz – nyugtázta Szigeti Attila, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. műszaki igazgatója. – A mosatás (a felületi lerakódások leválása érdekében nagyobb nyomás alá helyezik a vezetéket – a szerző) tegnap kezdődött, utána előfordulhat, hogy kissé zavarossá válik a víz, igaz, az utóbbi időben ez már nem jellemző – fűzte hozzá, utóbbit az ivóvízminőség-javító programmal magyarázva.

A szakember kiemelte: nagyobb dózissal indítják a fertőtlenítést, a klórt csütörtökig adagolják az ivóvízhez, utána viszonylag gyorsan távozik is a rendszerből, Kalocsa környékén péntek reggelre, a járás teljes területén pedig szombatra. A vízmű türelmet kér az idei utolsó klórozás miatt, után legközelebb március elején válik szükségessé hasonló munka elvégzése – tudtuk meg Szigeti Attilától, a víziközmű-szolgáltató kft. műszaki igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában