Kecskemét

2018.10.09. 20:00

Témahéttel ünnepelték a város szülinapját a Juhar utcai iskolások

Kirándulás, kézműves foglalkozás és tájételek várták a Juhar utcai speciális iskola és óvoda gyermekeit a Kecskemét várossá válásának idei jubileuma alkalmából rendezett témahét során. A programsorozat zárónapját kedden tartották.

Koós Kata

Kecskemét várossá válásának 650. évfordulója alkalmából témahét keretében ismerkedtek a Juhar utcai speciális iskola és óvoda gyerekei a város múltjával, nevezetességeivel és hírességeivel. A programsorozat zárónapját kedden tartották az intézményben, ahol kézműves, valamint zenés-táncos foglalkozásokkal várták a lelkes fiatalságot a szervező pedagógusok.

– A jubileumi alkalomra komplex programot állítottunk össze a gyerekeknek. Például GPS-koordinátákat kaptak a témahét során. Számítógépen megkeresték, hogy a város mely nevezetességét jelölik a számok, ezt követően pedig a pedagógusok közreműködésével elmentek az adott épülethez, ahol csoportképpel igazolták a feladat teljesítését – fejtette ki Balázs Jolán, kollégium intézményegység-vezető, a témahét egyik főszervezője.

A kirándulások mellett az intézmény óvodás és iskolás csoportjainak egy másik feladata Kecskemét címerének elkészítése volt. A fantáziadúsan díszített alkotásokból kiállítás nyílt az iskola aulájában. Akadt csoport, aki rizst és lencsét, mások vattát vagy fonalat használtak a város címerének feldíszítéséhez.

Továbbá a gyerekek jellegzetes, Kecskeméthez és az Alföldhöz kötődő ételeket is kóstolhattak a hét során, mint például a barackos gombóc és a betyár pörkölt.

A témahét zárónapján az ebédlőben kézműves foglalkozásokkal várták a nebulókat.

– Próbáltunk olyan programokat kitalálni a gyerekeknek, melyek nekik valók, hozzájuk illenek. A kézműves tevékenységeket pedig nagyon szeretik. Az első állomáson Kecskemét címerével díszített könyvjelzőt készíthetnek. A második foglalkozáson egy puzzle játékkal készültünk számukra: a város híres épületeit ábrázoló képet kell összerakniuk. A harmadik állomáson pedig fűszerpaprikát fűzhetnek fel. Az elkészült alkotásokat pedig magukkal vihetik a csoportok – mondta Balázs Jolán.

A kézműves foglalkozások mellett zenés-táncos program is várta a jókedvű ifjakat. Az intézmény aulájában körtáncot járva énekelték lelkesen a kecskeméti gyerekdalokat.

Boldog kollégisták

Balázs Jolán, kollégiumvezető elmondta, hogy október 1-jén ismét átvehette az intézmény az Örökös Boldog Iskola címet. A Juhar utcai iskola tavalyelőtt csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság Intézetének programjához. Első évben boldog iskola, tavaly örökös boldog iskola címet nyert, mely minősítést a kollégisták lelkiismeretes munkájának köszönhetően idén is sikerült megtartaniuk.

– Minden évben tíz témakört dolgozunk fel, mint például a hála, a küzdés, a társas kapcsolatok, a megbocsátás. Minden témáról készítünk egy beadandó feladatot. Többször nyertük már el a kategóriánk első helyezését – fejtette ki, majd büszkén mutatta be a kollégium boldogság fáját, melynek levelein a boldogság órákon résztvevő gyerekek neve olvasható. Boldogan közölte, hogy immár a kollégium minden gyermeke, összesen 59 lurkó vesz részt aktívan a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában