Kiskunhalas

2018.10.03. 14:15

Országos toborzást indított a büntetés-végrehajtás: toborzóiroda nyílt Halason

A kiskunhalasi börtön létesülésével újabb jelentős állomáshoz érkezett a férőhely bővítési program – hangzott el a kiskunhalasi toborzóiroda megnyitóján, mellyel egyidejűleg országos toborzásba kezdett a büntetés-végrehajtási szervezet.

Pozsgai Ákos

A Szegedi úti volt Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ helyén létesülő börtön közel 1,7 milliárd forintba kerülő átalakítási munkálatai kapcsán Orosz Zoltán a Büntetés-végrehajtási szervezet szóvivője elmondta, hogy a fejlesztés eredményeként 470 fő fogvatartott – az európai börtönnormáknak megfelelő – elhelyezése valósul meg. A zárkákban hideg-meleg vízvételi lehetőség, valamint elkülönített illemhely kerül kiépítésre. Ezzel párhuzamosan az épület nagyobb alapterületű helyiségeinek szétválasztása is megtörténik, a két körletépület közötti terület izolációjával sétaudvart alakítanak ki. A beruházás másik fontos eleme a beköltöző rabok foglalkoztatását biztosító szabás-varrási tevékenység és a velejáró raktározási igények infrastruktúrájának megteremtése.

A kiskunhalasi toborzóiroda megnyitóján, elhangzott az is, hogy a halasi börtönprojekt mellett tervezési fázisba lépett a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ megépítésével kapcsolatos beruházás is. A büntetés-végrehajtás új egészségügyi intézménye a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház melletti területen épül fel majd, amely közel 200 fogvatartott ellátására lesz képes.

Az új intézet és az egészségügyi központ új munkahelyeket teremtenek, a büntetés-végrehajtási szervezet ezért megkezdte az egész országra kiterjedő toborzási tevékenységét. A megfelelő személyek kiválasztása érdekében továbbra is várják azoknak a jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a rendvédelmi pálya iránt és jövőjüket a büntetés-végrehajtás szervezetében képzelik el – hangsúlyozta Orosz Zoltán.

Annak érdekében, hogy az új börtön, jövő februári megnyitását követően a tényleges munka a szükséges létszámú személyi állománnyal megkezdődhessen, a Kiskunhalasi Önkormányzat a városközpontban felajánlott egy épületet, amely a mai naptól toborzóirodaként kezdte meg a működését. Az itt dolgozó toborzó tisztek a térség valamennyi településén, önkormányzatánál, középiskolájában megjelennek, toboroznak majd. Az új büntetés-végrehajtási intézet közel 250 büntetés-végrehajtási szakembert fog foglalkoztatni. Jelentkezni nem csak Kiskunhalason, de az ország bármely börtönébe lehet, ahogyan a toborzó tevékenység is elindul valamennyi börtönben. Több információ a www.bv.gov.hu/toborzas oldalon található, az önéletrajzokat a [email protected] e-mail címre. További információt hétköznapokon a 06-1/301-8396-os telefonszámon lehet kérni.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere szerint a város számára kedvező gazdasági hatással lehet a börtön létesítése, a közel 250 fő foglalkoztatása mellett – ami már önmagában is komoly jelentőséggel bír – bíznak abban, hogy a későbbi üzemeltetés során a helyi gazdasági szereplők, szolgaáltató és termelő vállalkozások is szerephez juthatnak valamilyen formában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában