bácsalmás

2018.10.18. 11:30

Elemzik a baleseteket Bácsalmáson

A bajai rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjével és a bácsalmási őrsparancsnokkal egyeztetett a település polgármestere, Németh Balázs, hogy tíz év után ismét vizsgálják felül a város közlekedési rendjét.

Pozsgai Ákos

 

[eweb-voting id="1554104"]

A másfél hónappal ezelőtt kezdeményezett vizsgálatnak nyomatékot ad az elmúlt vasárnap történt újabb súlyos közlekedési baleset is. Az Árpád vezér utca és a Petőfi utca kereszteződésében egy Opel személyautóba rohant bele oldalról egy szabálytalanul közlekedő Volkswagen gépkocsi. Az Opel az ütközés erejétől nekicsapódott egy útszéli villanyoszlopnak, ami kidőlt, majd a gépkocsi felborult. Az Opelt vezető vétlen, szolgálaton kívüli rendőr, a kocsi bal hátsó ülésén utazó kisfia és a vétkes VW vezetője súlyosan megsérült a balesetben.

Az Árpád vezér utca az egyike azoknak az utcáknak, amelyben a kialakított közlekedési rend felülvizsgálatra szorul. Utoljára öt évvel ezelőtt vizsgálták felül a település közlekedési rendjét.

Németh Balázs polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, hogy folyamatban van az előző tíz évben Bácsalmáson történt közúti balesetek elemzése, értékelése. A rendőrség és az egyéb szakhatóságok munkatársainak bevonásával, helyszíni bejárásokon vizsgálják meg, hogy hol szükséges a közlekedés rendjén változtatni, melynek tapasztalatait a lakossági javaslatokkal együtt szeretnék felhasználni az új koncepció kidolgozásánál. Október végéig várják a bácsalmásiak javaslatait, november elején, a szakhatósági egyeztetést követően, konkrét elképzelést visznek a helyi képviselő-­testület elé.

 

 

Ezek is érdekelhetik