Kunszentmiklós

2018.10.27. 15:30

Birtokba vették megújult óvodájukat a gyermekek

Ünnepélyes keretek között avatták fel pénteken a megújult kunszentmiklósi Pöttöm Park Óvodát. A korszerűsítésnek és a bővítésnek köszönhetően az intézmény a régió egyik legmodernebb óvodájává vált.

Gulyás Sándor

A kunszentmiklósi Pöttöm Park Óvodára megközelítőleg 140 millió forintot költött a város. A beruházás költségeinek csaknem felét Belügyminisztériumi központi támogatásból, a fennmaradó részt saját erőből finanszírozta meg a kunszentmiklósi önkormányzat. A beruházás jelentős változást eredményezett az intézmény életében. A négycsoportos óvodába ez idáig 112 gyermek járt, a jövőben pedig közel 200 apróság ellátását tudják biztosítani – emelte ki beszédében Lesi Árpád polgármester, majd hozzátette: Minden polgármester életében van egy olyan pillanat, amikor a jövő nemzedékének valami hasznosat és szépet tud adni, ékes példája ennek a minap elkészült Szécsi telepi játszótér, valamint a most átadott óvoda.

A bővítésnek köszönhetően az épület alapterülete megduplázódott. A négycsoportos óvoda két csoportszobával gyarapodott. Megépültek a minden igényt kielégítő kiszolgálóhelyiségek, valamint egy új tornaszobát is kialakítottak a szakemberek. A beruházás keretében kibővítették a játszóudvart, multifunkciós sportpálya épült, egyben megújult az intézmény teljes eszközparkja is.

– Öröm átadni minden új, vagy megújult óvodaépületet, bölcsődét, mert ilyenkor, utódainkra gondolunk. Pénzünket, forrásainkat gyermekeinkre fordítjuk, jobb körülményeket, lehetőséget, szebb jövőt biztosítva számukra. Ennél nincs jobb befektetés ma Magyarországon. A kunszentmiklósi fejlesztés jó példája annak is, amikor az kormányzat erőfeszítéseihez egy település is hozzá tud járulni – hangsúlyozta köszöntőjében Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. A politikus beszédében örvendetesnek nevezte, hogy egyre több gyermek születik hazánkban, így nagy szükség van az új óvodai férőhelyekre, szép fejlett óvodákra, ahol biztonsággal és jó körülmények között lehet nevelni utódainkat. Az óvodapedagógusi szakma is nagyobb presztízsnek örvend, amely egyrészt a pedagógus életpályamodell bevezetésének, valamint a mintegy 50 százalékos béremelésnek is köszönhető – tette hozzá Novák Katalin.

A kunszentmiklósi Pöttöm Park Óvoda bővítésének köszönhetően valamennyi oktatási-nevelési feladathoz, foglalkozáshoz megfelelő számú, nagyságú és minőségű helyiség, illetve eszköz állnak rendelkezésre. Az intézményben új fejlesztőszobákat is kialakítottak, ahol a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küszködő, sajátos nevelési igényű gyermekekkel tudnak foglalkozni a szakemberek.

– A város vezetése, és a kunszentmiklósi polgárok jól sáfárkodnak a saját, illetve a kormány erőforrásaival, melynek köszönhetően több beruházás is megvalósult, és meg fog valósulni Kunszentmiklóson. A közelmúltban került átadásra egyebek mellett az 5203. számú főút Kunszentmiklós központjától a megye határig húzódó szakasza, mely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg – méltatta az önkormányzat munkáját dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

– A most elkészült óvoda nem egy egyszerű intézmény, hanem egy meseotthon, hiszen a szülők, a nevelők, amikor ide belépnek, boldogságtól csillogó gyermekszemeket látnak. A gyermekek megfelelő környezetben, játszva tanulhatnak, készülnek fel életük következő állomására, az iskolára – emelte ki beszédében dr. Salacz László.

Az intézmény fejlesztése tovább folytatódik. Az újabb pályázati sikernek köszönhetően kiépül a napelemes rendszer. A mintegy 200 milliós keretből megoldódik több intézményegység, többek között az óvoda áramellátása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában