Kiskunfélegyháza

2018.07.17. 15:55

Kiszínezték Félegyháza főterét

Bárki büntetlenül festhetett Félegyháza főterén az aszfaltra kedden a helyi önkormányzat és a Holló László Képzőművész Kör közös programja keretében.

Vajda Piroska

Az egész napos esemény során a helyi képzőművészek mellett bárki bekapcsolódhatott az alkotásba. A könyvtárban táborozó gyerekek és a helyi képzőművészek arra vállalkoztak, hogy még a főtér felújítása előtt utoljára kiszínezik a város központját – nyilatkozta lapunknak Rátkai Zsuzsa főszervező, a Holló-kör művészeti vezetője.

Az aszfaltdíszítés a Zöldváros program keretében valósult meg. Szeptemberben indul ugyanis a városközpont teljes rehabilitációja. A 2 milliárd forintos projekt során a felújítás mellett több szemléletformáló, közösségi program is megvalósul, azzal a céllal, hogy a félegyháziak lássák, milyen változáson ment át a főtér. És, hogy óvják, becsüljék a megújult városközpontot. A jövőben több hasonló programot szerveznek, amire mintegy 5 millió forint uniós támogatást fordít az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat Gyuricza Gergő a polgármesteri hivatal fejlesztési csoportvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában