Anyatejes táplálás világnap

2018.07.27. 15:08

A szoptatás az élet forrása

Nagy érdeklődés mellett péntek délelőtt tartották meg az Anyatejes táplálás világnaphoz kapcsolódó rendezvényt kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF karának aulájában. Annak a több száz édesanyának, aki hat hónapon át kizárólag csak anyatejjel táplálta babáját, ez igazi ünnep volt.

Sebestyén Hajnalka

Az Anyatejes világnapi rendezvény nem kizárólag a szoptatásról, az anyatejes táplásról szólt, számos olyan szakember is standot állított, aki más téren kínált hasznos tanácsokat a kisgyermekes anyukáknak és a várandósoknak. A város legnagyobb baba-mama rendezvényének összehangolása Szabóné Kis Éva munkáját dicsérte. A védőnőként és szoptatási szaktanácsadóként dolgozó szakember elnyerte az Év Védőnője 2017 címet. A rendezvényen elsőként ő köszöntötte a családokat.

– Minden évben egyre többen vagyunk, ami azt jelenti, hogy egyre több anyatejjel táplált kisbaba részesül édesanyja mellének gyümölcséből. A szoptatás esélyegyenlőséget teremt. A szoptatás által mindenki igazságos feltételekkel vághat neki az életnek. Az anyatejes táplálás világszerte hozzájárul a nők és a gyermekek jobb egészségéhez, jólétéhez és túléléséhez. Ezt híven tükrözi a világnap idei jelmondata: Szoptatás, az élet forrása. A sikeres szoptatás csapatmunkát igényel, ezért össze kell fognunk, hogy a legmegfelelőbben és legkorszerűbb ismeretekkel támogassuk az édesanyákat – hangsúlyozta.

A köszöntője után Engert Jakabné önkormányzati képviselő, az Esélyteremtési Bizottság elnöke, a Nők a nemzet jövőjéért egyesület elnöke ünnepélyesen is megnyitotta az idei Anyatejes világnapi ünnepséget.

A köszöntők után a Mosolyra Hangolók Együttes szórakoztatta a gyermekeket. Ezt követően több előadást tartottak. Az ünnepség fénypontja pedig azon anyukák köszöntése volt, akik hat hónapon át kizárólag anyatejjel táplálták babájukat. 2017-ben Kecskeméten, a Védőnői Szolgálat adatai alapján, 512 édesanya tudta ezt megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában