kecskemét

2018.06.22. 11:41

Autistáknak készül applikáció

Autista gyermekek és felnőttek mindennapi életvitelét segítő mobilapplikációt fejleszt az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportja. A projekt 450,78 millió forintos európai uniós támogatásból valósul meg 2020 december végéig.

Koós Kata

Az új programról csütörtökön tartott tájékoztatót Kővári Edit, az AOSZ elnöke, valamint Horhi Anett gyógypedagógus, a projekt szakmai vezetője a kecskeméti Autizmus Centrumban.

Az előadók elmondták: az applikáció célja az autizmusban érintett személyek önállóságának, függetlenségének és munkaerőpiaci elhelyezkedésének könnyítése. A fejlesztésre kerülő keretrendszer saját tartalmak feltöltésével egyénre szabható, ezáltal az autizmusspektrum lehető legnagyobb részének lefedésére törekszik.

Az alkalmazás az időbeosztás, a tevékenységek, a folyamatok megtervezésében tud majd segítséget nyújtani például napirenddel, folyamatábrákkal, időjelzővel. A vizuálisan megjeleníthető, lépésekre bontható tevékenységek például az önkiszolgálást, ügyintézést, egészségügyi ellátást, munkavégzést, tanulást, közlekedést hivatottak segíteni.

A projekt keretében az AOSZ a programba bekapcsolódni kívánó, de okostelefonnal vagy tablettel nem rendelkező családok számára 300 eszközt biztosít majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában