Kecskemét/London

2018.05.28. 20:00

Ismét rajthoz áll a kandósok autója a Shell Eco-maratonon

Az üzemanyag-hatékony autójukkal ismét ringbe szállnak a világ fiataljai július 5–8. között a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkban. A Shell Eco-marathon 1985 óta teszi próbára a diákokat, a versenyre idén 175 csapat érkezik, 24 európai országból és azon túlról, hogy próbára tegye a mérnöki és tervezési képességeit és kiderüljön, ki tudja a legnagyobb távot megtenni a legkevesebb üzemanyaggal.

Sebestyén Hajnalka

Magyarországról négy csapat készül a versenyre, és arra, hogy megdöntsék eddigi rekordjukat. Az Óbudai Egyetem teljesen új alapokra építi a benzinhajtású járművét, és nem csak a hajtáslánc és a futómű, de a karosszéria is megújul. Már tapasztalt indulónak számít a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata, akik városi koncepció kategóriában versenyeznek elektromos autójukkal. Az egyetlen magyar középiskolás csapat­ként induló kecskemé­ti Kandó Kálmán középiskola tanulói elektromos járművükhöz új motorvezérlést terveznek. Az új csapattal és új sofőrjükkel szeretnék eddigi eredményeiket felülmúlni. Szintén új pilótával és vezérléssel készül a Debreceni Egyetem Műszaki Kar csapata is.

A Kandó csapata

Diákok: Kovács Dávid Attila (9/A) menedzser, Simon Péter (11/C), Nagy Pál (13/C), Törköly Dániel (13/C), pilóta: Veszelka Cintia (9/5).

Tanárok: Borsodi István csapatkapitány, Wágner Vanda, Gubán Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában