Vádemelés

2024.07.04. 11:04

Ki akarták rabolni a konkurens dílert, vádemelés lett a vége

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy drogkereskedő párral és két társukkal szemben, akik egy baseball ütővel a rivális dílerre támadtak azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

A vád szerint Kiskunfélegyháza környékén élő házaspár 2023 májusától egészen a 2023 decemberéig, őrizetbe vételük idejéig a kristály fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedett Kiskunfélegyházán és környékén. A párnak hét állandó vevője volt, akiktől 8 hónap alatt több mint egymillió forint bevételre tettek szert.

ügyészség,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az ügyészség közleménye szerint a vádlottaknak konkurenciát jelentett a sértett, egy szintén droggal kereskedő férfi, ezért október 29-én az esti órákban két társukkal együtt elmentek a konkurens albérletéhez azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék.

A vádlottak csengetésére a lakás tulajdonosa nyitott ajtót, akit a drogkereskedő férfi ellökött, majd társaival együtt berontott a lakásba. Ezután a férfi vádlott berúgta a sértett lakrészének ajtaját és a baseballütőjével a riválisára támadt, és pénzt követelt tőle. A sértett elvette a vádlottól a baseball ütőt, dulakodtak, amibe a társak is bekapcsolódtak. A feleség felvette a földről a baseball ütőt, az egyik társ pedig egy székkel megütötte a sértettet, akit a másik igyekezett lefogni.

A verekedésnek az vetett véget, hogy a tulajdonos rokonai értesítették a rendőrséget, emiatt a támadók üres kézzel elmenekültek a helyszínről.

A támadás során a vádlottak összetörtek a lakásban egy csillárt, egy asztalt, megrongálták az utcai kaput és a lakásajtót is, amivel 70 ezer forint kárt okoztak.

Az ügyészség mind a négy vádlottat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével és rongálás vétségével, míg a házaspárt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is vádolja. Ezért valamennyiükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni - írja a közleményben a vádhatóság.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!