NAV

2024.07.01. 08:45

Több millió forint bírságot kaphat három Bács-Kiskun vármegyei fémkereskedő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fémkereskedelmi hatóságként folyamatos ellenőrzéseket végez. A pénzügyőrök egy ellenőrzéssorozatban bukkantak rá olyan magánszemélyekre, akiknek nehéz anyagi körülményeit használták ki az elkövetők.

Baon.hu

Az egyenruhások olyan magánszemélyeknek néztek utána Bács-Kiskunban, akik a NAV adatbázisai alapján jelentős mennyiségű fémhulladékot adtak le a vizsgált időszakban. A nyilvántartás szerint három ember több tízezer kilogrammot vitt a fémkereskedőhöz. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a fémhulladék valódi tulajdonosai nehéz anyagi helyzetben lévő embereket használtak fel a leadásra, ezzel igyekeztek elkerülni, hogy saját adataikat a fémkereskedő bejegyezze a nyilvántartásaiba. A kimagasló mennyiségű hulladékért kapott vételárat bezsebelték, a közreműködőknek pedig csak pár ezer forint „aláírási pénzt” adtak.

fémkereskedő, törvénysértés, nav
Illusztráció
Forrás: NAV

 A fémüzlet összességében veszteséggel zárult, fémkereskedelmi törvénysértés miatt velük szemben is eljárás indult, így akár több millió forint bírságra is számíthatnak. – tájékoztatott a NAV.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!