Ítélethirdetés

2024.07.03. 17:08

Börtönbüntetést kapott az ismerősét agyba-főbe verő mélykúti férfi

A Kiskunhalasi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 év 6 hónap börtönre ítélt egy 24 éves férfit, akivel szemben magánlaksértés és testi sértés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A börtönbüntetést három év próbaidőre felfüggesztették – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Horváth Péter

A közlemény szerint a férfi 2020. november 28-ára virradó éjjel egy társával megjelent egy ismerőse mélykúti otthonánál, ahol hangosan dörömböltek, verték az ajtót és az ablakot, mire a sértett kinyitotta az ajtót. Ekkor a férfi társa egy késsel a kezében lökdösni kezdte sértettet, a dulakodás során kitört a bejárati ajtó üvege. A férfi folyamatosan hátrált támadói elől, akik rángatták őt, melynek során a fején és a karján kisebb, 8 napon belül gyógyuló vágási sérüléseket szenvedett.

ítélet, bíróság, mélykút
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Ezt követően a férfi és társa testszerte ütötték és rúgták, majd miután a sértett édesanyja felébredt, elhagyták a helyszínt. A bűncselekmény oka az eljárás során ismeretlenül maradt.

A férfi – aki a nyomozás során ismeretlen helyre távozott, ezért gyanúsítotti kihallgatására csak 2024 januárjában került sor - beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyalásról, így ítélete jogerős.

A férfi bűntársát a Kiskunhalasi Járásbíróság 2024. május 16-án meghozott ítéletével 1 év 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélet, egyúttal elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. A bűntárs ítélete nem jogerős – olvasható a közleményben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!