Vádemelés

2024.06.28. 09:17

Akarata ellenére az ölébe ültetett egy tízéves gyereket a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki akarata ellenére magához húzott, majd az ölébe ültetett egy tízéves fiút.

Baon.hu

A vádirat szerint az ittas férfi tavaly, egy nyári délutánon az egyik kecskeméti iskola közelében megszólította az utcán egyedül sétáló fiút. A férfi megragadta a gyermek kezét és magához húzta, majd erőfölényét kihasználva az ölébe ültette, átkarolta és puszilgatta. Az elkövető a gyermeket többszöri kérése ellenére sem engedte el.

Kecskemét, bűnügy, kiskorú
Akarata ellenére az ölébe ültetett egy 10 éves gyereket a kecskeméti férfi
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A fiút végül egy arra járó nő mentette meg a férfitől, aki felfigyelt a fiú segélykiáltást jelentő kézjelzésére és – miután a férfi felszólításra sem engedte el a gyermeket – kirántotta őt a kezei közül.

Az ügyészség a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Az elkövető bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!