Bűnügy

2024.06.22. 15:13

Letartóztatták a hajléktalan román rablót Kecskeméten

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 52 éves hajléktalan, román férfinak, akit rablással gyanúsítanak – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Horváth Péter

A megalapozott gyanú szerint a letartóztatott férfi szerda délután egy kecskeméti jártszótéren észrevette, hogy az egyik padon alszik egy férfi. Kihasználva a férfi védekezésre képtelen állapotát, kivette a táskájából a mobiltelefonját és a pénztárcáját, a benne lévő személyi okmányokkal, bankkártyával, és 14 ezer forinttal. 

rablás, bűnügy, Kecskeméti Törvényszék
Letartóztatták a hajléktalan román rablót Kecskeméten
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A férfi felébredt és megpróbálta visszaszerezni az értékeit, azonban a hajléktalan férfi egy járóbottal homlokon ütötte, majd a zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

A bűncselekménnyel okozott kár 195 ezer forint, ami a gyanúsított elfogását követően megtérült.

A közlemény szerint a bíróság a román állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező, büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntése ellen a gyanúsított fellebbezett, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – olvasható a törvényszéki közleményben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!