Katasztrófavédelem

2024.04.26. 11:53

Halálos lakástűzhöz is riasztották a Bács-Kiskun vármegyei tűzoltókat csütörtökön

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos bejelentés érkezett.

Baon.hu

Tűz keletkezett egy családi ház egyik helyiségében tegnap délelőtt Dunaföldváron, az Attila utcában. A solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két járművel vonultak a földszintes, hetven négyzetméteres családi házhoz, egy ágy, ágynemű és bútorzat égett három négyzetméteren. A tűzben egy idős, mozgásában korlátozott férfi életét vesztette. A tüzet a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közelben tartózkodó parancsnoka az autójában lévő tűzoltó készülékkel, valamint a mentőszolgálat munkatársai az esetkocsin lévő tűzoltó készülékkel kezdték oltani, és két gázpalackot is kivittek az épületből. A hivatásos tűzoltók a még izzó részeket oltották el, majd hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul – írja a katasztrófavédelem.

összefoglaló, baleset, tűzeset
Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos bejelentés érkezett.
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Konténerben lévő tömbösített márványlapok alá szorult két ember csütörtökön délelőtt, Kecskemét külterületén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az egyik embert a helyszínen tartózkodók kimentették, a másik embert a tűzoltók kézi erővel szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A sérülteket a mentők kórházba szállították.

Mintegy hatvan négyzetméteren égett az összehordott zöldhulladék csütörtökön délután Bócsán, az 54-es főút mellett. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Gödörben kommunális hulladékot égettek csütörtökön este Jánoshalmán, a Magyarkanizsa utcában. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották, a környezetvédelmi hatóságot értesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában