Katasztrófavédelem

2024.03.06. 11:12

Tragikus balesetekhez riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Kedden a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Elgázolt egy gyalogost egy kamion kedden este Kecskemét közelében, az 54-es főúton, a matkói elágazásnál. A gyalogos az ütközés erejétől egy másik nyerges szerelvény tengelyei közé esett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az áldozatot kiemelték a szerelvény alól, a helyszínen belehalt sérüléseibe – írja a katasztrófavédelem.

tragédia, baleset, katasztrófavédelem
Két kamion is elütötte a halálra gázolt gyalogost Kecskemét közelében
Fotó: Pozsgai Ákos

Egy személygépkocsi első ajtaja és műszerfala égett kedden kora délután az 5402-es út, Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló közötti szakaszán. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, a járművet áramtalanították. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Egy kisteherautó egy robogóssal ütközött kedden délután az 5401-es út, Kunszállás és Fülöpjakab közötti szakaszán. A motor vezetőjét a mentők kórházba szállították. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Négy személyautó volt érintett abban a közlekedési balesetben, amely kedden délután történt Kecskemét határában, az 52-es főúton, az M5-ös autópálya felhajtójának közelében. Az egyik gépkocsiba egy ember beszorult, őt a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőknek, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A mentők egy, a balesetben érintett másik autó vezetőjét kórházba szállították.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó keddről szerdára virradóra Izsákon, az Orgoványi utcában. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában