Vádemelés

2023.07.21. 09:13

Nem vonatbaleset, hanem gyilkosság történt 23 éve a kecskeméti diszkónál – videóval

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt két, akkoriban kidobóként dolgozó férfival szemben. Az elkövetők egy kecskeméti diszkóban megvertek egy férfit, majd az eszméletlen sértettet a közeli vasúti sínek közé fektették azért, hogy a halálát vonatbalesetnek álcázzák – írta sajtóközleményében a vármegyei főügyészség.

Tapodi Kálmán

Archív-felvétel

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a két vádlott kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahová 2000. október 1-én, hajnalban vendégként a sértett férfi megérkezett. Nem sokkal később az egyik kidobó odament a sértetthez azért, hogy eltávolítsa a szórakozóhelyről. Emiatt köztük szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során a vádlott ököllel, valamint viperával megütötte a férfit.

A dulakodásra felfigyelt a társa, akivel együtt két oldalról karon ragadták a sértettet, és a diszkó főbejáratához vezették, miközben többször megütötték. A főbejárattól az egyik elkövető és egy másik kidobó közrefogta és tovább vezette a sértettet. Menet közben a férfi a viperával a sértett fejét megütötte. A bántalmazásoktól a férfi eszméletét vesztve összeesett, ekkora ért oda a vádlott társa.

Mint azt a főügyészség közölte: a férfiak a bántalmazás miatti büntetőjogi felelősségre vonás elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, az emberölést vonatbalesetnek fogják álcázni. Ennek érdekében a magatehetetlen sértettet a közeli vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A vádlottak bíztak abban, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. Az elkövetők számításának megfelelően a magára hagyott sértettet egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől a férfi a helyszínen azonnal életét vesztette.

A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – írta közleményében a vármegyei főügyészség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) 2022. december elsején tudatta a police.hu-n, hogy a korábban vonatbaleset hitt ügyben gyilkosságra vonatkozó információk kerültek elő egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás során. Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte. A rendőrség akkor közölte: a 47 éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében, a 49 éves V. Lajost pedig nagyvenyimi munkahelye előtt fogták el – közölte az MTI.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában