Katasztrófavédelem

2023.11.03. 11:41

A viharos szél megrongálta a tompai víztornyot, a környező utcákat lezárták – galériával, frissítve

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt. Bács-Kiskun vármegyében citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben, a viharos széllökések megrongálták a víztornyot Tompán, az Attila utcában, ezért a katasztrófavédelem lezárta a környező utcákat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve(17:10):

Továbbra is lezárták a Kiskunvíz Kft. szakemberei a víztorony környékét. A viharos szél több ponton megbontotta a lemezborítást, melynek egy részét a tűzoltók emelőkosár segítségével eltávolítottak, de továbbra is maradtak olyan részek, amik meg vannak bontva és bármikor lefújhatja a szél. Ezért a Kiskunvíz szakemberei és az önkormányzat is azt kéri, hogy a víztorony körüli utcákat, aki teheti, kerülje el.

 

Korábban írtuk:

A katasztrófavédelem értesítette az önkormányzatunkat, hogy a víztorony (Attila utca) tetejét megrongálta a viharos szél! A javítási munkálatokat, az erős szél miatt a katasztrófavédelem nem tudta megkezdeni, ezért a környező utcákat lezárták!

Kérünk mindenkit, hogy a víztorony környékén figyelmesen közlekedjen. A szél gyengülése után a katasztrófavédelem munkatársai megkezdik a hiba javítását – tudatta közösségi oldalán a tompai önkormányzat. Úgy tudjuk, hogy magasból mentő emelőkosárral közelítik majd meg a kiskunhalasi tűzoltók a víztorony sérült részét és távolítják majd el a felszakadt vaslemezeket.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

Déli, délkeleti szelet az Alföldön (kiemelten a Viharsarokban) 60-90 kilométer/óra közötti széllökések kísérhetik. Viharos (60-80 kilométer/óra) széllökések az ország magasabban fekvő területein is előfordulhatnak. Késő estére jelentősen veszít erejéből a légmozgás – írja az OMSZ.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában