Közlekedésrendészet

2023.10.17. 09:29

Több mint kétezren lépték túl a sebességhatárt Bács-Kiskunban

A rendőrök tizenhat olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2353-an lépték át. A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Ennél nagyobb összegre számíthat az a sofőr, aki az 5-ös számú főúton 60 kilométer/óra helyett 145 kilométer/órával közlekedett, valamint az is, aki Tompa belterületén 96 kilométer/órával vezette az autóját – írja a police.hu.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten ötvenhárom olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt.

A kiskunfélegyházi baleset-megelőzési bizottság az idén immár második alkalommal rendezi meg a „Legyél fény az éjszakában! című programját 2023. október 21-én 16 óra és 19 óra között. A Látni és Látszani kampány keretei között létrehozott közlekedésbiztonsági eseményen – több kísérő program mellett – arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ősszel korábban sötétedik, így a kerékpárosok gyakran már szürkületben vagy sötétedés után közlekednek kétkerekűikkel. Kérjük, mindig használjanak világítást, láthatósági mellényt! Az eseményre kilátogatóknak lehetősége lesz kipróbálni a biztonsági öv szimulátort, különböző, a KRESZ-hez kapcsolódó játékokban vehetnek részt, továbbá lehetőség lesz a kerékpárok regisztrálására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában