Tragédia

2023.10.08. 15:48

Egy ember meghalt, amikor egy hétvégi ház lángra kapott Dunaszentbenedeken – galériával, frissítve

A tűzoltók elfojtották a lángokat.

Pozsgai Ákos

A tűzoltók behatoltak a zárt kisházba, amelyben egy holttestet találtak

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (15:47)

Vasárnap kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Dunaszentbenedeken leégett egy hétvégi ház, amely be van zárva és valaki lehet az épületben – tájékoztat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, azonban a tizenöt négyzetméteres hétvégi ház környezete még meleg volt. Az épületben két felforrósodott gázpalack volt. Azokat a tűzoltók először az ablakon keresztül visszahűtötték, majd behatoltak a zárt kisházba, amelyben egy holttestet találtak.

A tűz körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni. Az idén már 52 ember vesztette életét lakástűzben.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy hétvégi ház Dunaszentbenedeken, a Dunakert utcában – írja a katasztrófavédelem. Teljes terjedelmében égett a mintegy tizenöt négyzetméteres épület. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. Az egység két gázpalackot is kihozott a házból, ahol megkezdte az utómunkálatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában