Veszélyes

2023.09.11. 19:38

Hajmeresztő mutatvány az M5-ösön: visszafordult a lehajtó ágról egy sofőr az autópályára

A Magyar Közút Nonprofit Kft. az M5-ös autópályán múlt héten lezajlott elképesztő jelenetről osztott meg videófelvételt Facebook-oldalán.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Magyar Közút

Mint írják, a forgalomfigyelő kamerán is látszik, egy autós szabályosan lehajt az M5-ös autópályáról, de nem sokkal később már a kihajtó ágon a forgalommal szemben halad. Szerencsére nem megy tovább, de egy hosszadalmas dodzsemezés után – 5 alkalommal nekimegy a szalagkorlátnak és egy kicsit tolat is –  újra a megfelelő menetirányba áll. 

Végül a sofőrnek sikerült visszamennie az autópályára, de az a besorolás is neccesre sikerült, ahogy az a mögötte lévő villogásából is látszik. A legszörnyűbb az egészben, hogy a hölgy sofőr mögött egy gyermek ült a hátsó ülésen. 

A Magyar Közút arra is felhívja a figyelmet,  ha eltévesztenétek egy lehajtót, ne essünk pánikba, ne forduljunk vissza, ne tolassunk, hagyjuk el a pályát, húzódjunk le egy biztonságos helyre és tervezzük újra az utunkat. − Nincs az a helyzet, amiért megéri ilyen kockázatot vállalni, láttunk már ilyen manőverekből súlyos baleseteket – olvasható a bejegyzésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában