Bács-Kiskun

2023.07.20. 19:29

Cseh kutyás rendőrök tartóztatták fel a migránsokat magyar kollégáikkal az 55-ös főút mellett – galériával, videóval

Ismét egyre több elhagyott autóroncsot látni a szerb határhoz közeli utak mentén Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben. Egy felborult és kiégett roncs látható az 55-ös főút Ásotthalom és Kelebia között vezető szakaszán, ugyanitt csütörtök délelőtt egy kisebb migránscsoportot tartóztattak fel cseh kutyás rendőrök a magyar rendőrökkel közösen.

Pozsgai Ákos

Csütörtök délelőtt egy kisebb migránscsoportot tartóztattak fel cseh kutyás rendőrök a magyar rendőrökkel közösen.

Fotó: Pozsgai Ákos

Sáska módjára tarolják le a gyümölcsösöket a migránsok a határ szerbiai oldalán. A Frontex Európai Határőrizeti Ügynökség kimutatása szerint az év eleje óta 40 ezer migráns érkezett a Nyugat-Balkánra. Többségük Szerbián keresztül vágva, a magyar határon át akar bejutni az Európai Unió területére. A magyar–szerb határszakaszon heti átlagban mintegy háromezer illegális határátlépést akadályoznak meg, illetve tartóztatnak fel a magyar határőrizeti szervek a hazánkkal az uniós határőrizetben együttműködő országok rendőri egységeivel közösen.

Osztrák, szlovák és cseh rendőrök látnak el közös szolgálatot a magyar rendőrökkel és határvadászokkal, kisebb-nagyobb migránscsoportokat mindennap tartóztatnak fel. Csütörtök délelőtt az 55-ös főút ásotthalmi szakaszán, az út melletti erdőben tartóztattak fel egy migránscsoportot. A cseh rendőrök két szolgálati kutyát is bevetettek az akció során.

Közben ismét egyre több embercsempész hagyja hátra az autóját a rendőrök előli menekülés közben. Kisszállás közelében, az 53-as főút mellett egy elhagyott benzinkúton, Balotaszállás, Pusztamérges, Öttömös, Ásotthalom környéki utak mentén sok helyen látni elhagyott lengyel, olasz, román és magyar autóroncsot látni.

A roncsok többségét jórészt szétszedték, elhordták belőlük a mozdítható alkatrészeket. Az 55-ös főút mellett, Ásotthalom és Kelebia között – a csütörtök délelőtti rendőrségi akció helyszínének közelében – egy felborult és kiégett roncs árválkodik, lassan egy illegális hulladéklerakó alakul ki körülötte, az átutazók ide dobálják a szemetet. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában